Esittely

Esittely

Tuulensaaren kennelin kasvatustoiminnasta vastaa Anna Rokka. Ensimmäinen paimenkoira saapui tilallemme vuonna 2005 peruskoulutettuna avuksi emolehmien siirtoihin. Mokka oli kennel Pincie Creek kasvatti ja hyvin omatoiminen ja itsenäisesti ajatteleva koira, joka oli kuitenkin yhteistyöhaluinen ja helposti ohjattava.

Koska tuohon aikaan ei työlinjaisia uroksia ollut suomessa saatavissa jalostuskäyttöön niin toimme  Yhdysvalloista myös seuraavan koiran. Kyseessä oli uros Miller Ridge Ghost Town eli Bodie joka saapui suomeen vuonna 2006. Bodie oli astetta kovempi koira jolla oli aivan mieletön työmoottori ja joka ei välittänyt osumista sorkista nenille. Oli myös hyvin haastava ohjattava ja parhaiten toimi laidunsiiroissa ja karanneen emolauman palauttamisessa omalle tontille.

Näihin kahteen koiraan perustuu kennelin kasvatustoiminta. Tavoittena on terve ja toimiva koira jolla on vahvat paimennusvaistot ja motivaatio tehdä työtä ohjaajan kanssa lajista ja harrastuksesta riippumatta.

Omat kilpailut on painottuneet lähinnä ASCA:n paimennuskisoihin mutta kasvatteja kilpailee myös agilityssä ja tokossa. Tuulensaaren koirat soveltuvat aktiiviselle ihmiselle harrastuskoiraksi sekä työkäyttöön nautatiloille.